Despre performanțele antreprenoriale în domeniul medical, alături de S.L. Dr. Roxana Nedelcu

Echipa SAS-UMFCD este onorată să vă prezinte un membru valoros din comunitatea academică a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, S.L. Dr. Roxana Nedelcu, premiată de către echipa noastră pentru performanțele antreprenoriale în domeniul medical.

S.L. Dr. Roxana Nedelcu este unul dintre fondatorii Clinicii Derma 360 din București, înființată în anul 2015 împreună cu alte colege. Pe parcursul celor 6 ani de evoluție, un colectiv medical de peste 10 doctori dermatologi, asistente medicale și peste 10 specialiști din alte domenii (marketing, contabilitate, resurse umane, IT, social media, management, analiză financiară) au decis să colaboreze în cadrul clinicii. 

În prezent, dumneai profesează în cadrul Clinicii Derma 360 ca medic dermatolog primar și în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, ca Șef de Lucrări la Disciplina de Fiziopatologie.


Cum ați devenit antreprenor?

Am început să fiu interesată de antreprenoriat în anul 2015, atunci când am avut oportunitatea de a aplica pentru o finanțare POSDRU; am aplicat împreună cu 2 colege și prietene, deși numărul celor care ne-au fost alături este mai mare. A existat un întreg context care a favorizat această decizie: norocul de a avea colegi cu care să împărtășesc aceeași viziune, cu care să comunic bine, având confortul și bucuria lucrului în echipă la un proiect nou; șansa de a beneficia de fonduri în cadrul programului care susținea dezvoltarea mediului de afaceri prin investiții și formare antreprenorială; familie și prieteni care și-au oferit contribuția la realizarea unora dintre demersurile numeroase necesare începutului de business.


Ați menționat că primele 6 luni au fost foarte dificile, din cauza obligației de a implementa proiectul într-un interval scurt. Cum ați depășit acest obstacol și ce sfaturi ați da altora în situații similare?

După entuziasmul care ne-a cuprins aflând că am obținut finanțarea pentru înființarea unei clinici medicale de dermatologie, a venit imediat responsabilitatea de a respecta termenele impuse de administratorii fondurilor. Probabil cel mai important comportament pentru depășirea acestui obstacol a fost un mod realist de a vedea lucrurile, capacitatea de a alege soluțiile potrivite acelui context. Am înțeles atunci că o afacere este un element viu, în permanentă transformare și nu un produs finit care trebuie să fie așa cum ne imaginăm noi perfecțiunea. Am înțeles că este în regulă să deschidem clinica și să oferim serviciile disponibile la momentul X, chiar dacă asta înseamnă să amânăm unele dintre procedurile pe care știm că le putem face foarte bine până la sosirea aparaturii necesare pentru efectuarea acestora. Am înțeles că putem funcționa perfect dacă am dotat clinica cu cele mai bune resurse medicale, dar nu am reușit încă să cumpărăm mobilierul si tablourile fancy care ne-ar fi plăcut. Exemplele pot continua, ideea pe care am vrut să o subliniez este că asumarea acestei dinamici este importantă, ne bucurăm și ne implicăm pentru fiecare mers de-a bușilea, nu așteptăm primul spectacol de balet, ca să fim mândri de pirueta reușită în aplauzele sălii.


Ca antreprenor, ce anume vă motivează?

Trebuie să recunosc că pentru mine este o provocare să fii antreprenor, cel puțin în România, unde profesez eu. Cel mai mult cred că mă motivează rezultatele de calitate ale muncii noastre. Feedback-urile pozitive primite de la pacienți și de la colaboratori sunt motivante. Dar greutățile sunt pe măsură și există o întrebare care nu dispare aproape niciodată referitoare la echilibrul dintre părțile pozitive și cele grele ale antreprenoriatului.


Aveți sau ați avut un mentor?

Există câteva persoane care m-au inspirat din punct de vedere profesional și uman semnificativ. Privind educația și formarea mea medicală, coordonatorul tezei de licență, îndrumătorii din timpul rezidențiatului, coordonatorul lucrării de doctorat sunt personalități eminente ale lumii medicale cu care am avut șansa să interacționez și să petrec un timp pe care îl prețuiesc tare mult. În continuare, lucrez în mediul universitar sub coordonarea unuia dintre acești profesioniști, care mi-a oferit oportunitatea de a mă implica în numeroase proiecte de cercetare și studențești în ultimii 10 ani, reprezentând probabil unul dintre factorii esențiali care m-au motivat să rămân în România.

Lista persoanelor care mă inspiră și de la care învăț și înțeleg lucruri esențiale în fiecare zi este foarte lungă și există și unele exemple care mi-au arătat cum să nu procedez, foarte importante, de altfel. În general, nu desconsider niciun punct de vedere și cred că fiecare dintre noi merităm să fim ascultați și înțeleși.


Cum generați idei noi în cadrul afacerii?

Ideile noi sunt de cele mai multe ori soluții ale unor observații care vin din direcții diferite: de la pacienți, de la colegii din domeniul medical, de la colegii care nu sunt medici, de la colaboratori etc. Există un flux continuu, atât în ceea ce privește semnalarea nevoii acelor idei, cât și în ceea ce privește generarea lor. Punem mare preț pe comunicare și deciziile nu sunt dictate de cineva anume, ci există un dialog al ideilor care continuă până când se atinge o formă finală ce poate fi pusă în practică. Pare mai dificil și consumator de timp dar pe termen lung acest comportament a funcționat foarte bine la noi, forma rafinată a ideilor fiind valoroasă și rezistentă.


Care considerați că este cea mai mare reușită a dumneavoastră de până acum?

Consider că cea mai mare reușită de până acum este atragerea colegilor și a colaboratorilor cu adevărat profesioniști și încurajarea comunicării. Singura reușită pe care mi-o asum, căci celelalte sunt de echipă, este faptul că businessul funcționează și în absența mea, și din unele puncte de vedere, poate a funcționat chiar mai bine fără mine, iar această afirmație nu este decât parțial o glumă. În anul 2019 am fost în concediu de maternitate, dificultățile financiare erau semnificative, moment în care mi s-a părut corect să discut cu toți colegii și să le prezint din timp eventualitatea închiderii clinicii. Atunci a existat o mare mobilizare și susținere din partea tuturor, m-a impresionat modul în care fiecare s-a implicat pentru salvarea clinicii, toate problemele s-au rezolvat și povestea noastră continuă și azi.

Există un mare grad de responsabilizare a fiecăruia dintre noi, cu avantajul libertății de a găsi soluții originale și a nu fi împovărat de privirea veșnic critică a unui șef dornic să controleze totul dar și provocarea de a te descurca și a-ți pune mintea la contribuție atunci când te afli într-o situație dificilă.


Care sunt planurile de viitor?

Planurile de viitor se referă în cea mai mare măsură la a continua și a dezvolta proiectele actuale. Cred că sunt o persoană perseverentă și îmi place continuitatea, mi se pare că mereu lucrurile pot evolua și se pot îmbunătăți. Nu îmi este însă nici teamă de schimbări și dacă am fost convinsă că ceva nu mai funcționează, am avut puterea să renunț. Așadar, planurile de viitor cred că se rezumă la dorința de a fi echilibrată, realistă și a avea inspirația să mă concentrez la prezent, la a acționa cel mai bine pentru fiecare situație în parte.


Dacă ați putea să vă întoarceți în timp, ar fi mutări pe care le-ați evita acum la a doua șansă?

Sunt atât de norocoasă încât nu am regrete. Nu cred că aș putea evita nimic din ceea ce nu a funcționat ideal. Cred că sunt un observator destul de fin și sunt vigilentă în detectarea greșelilor, însă mă gândesc mereu cum aș putea proceda ca să nu le mai fac în viitor, dar nu la cum ar fi fost lucrurile dacă nu le-aș fi făcut în trecut.


Ce sfaturi ați avea pentru tinerii antreprenori?

Aproape toate obstacolele, și nu au fost puține, le-am depășit discutând cu ceilalți colegi din echipă și cu alți colaboratori de încredere. Comunicarea și acceptarea celor din jur mi se par esențiale, particularitatea afacerii noastre a fost fluiditatea ideilor, faptul că nu a existat o persoană/un creier care să impună o cale, ci s-au împletit permanent mai multe idei care rezultau într-un demers final. Prefer să nu dau sfaturi, dar părerea mea este că, într-un colectiv, indiferent de funcția pe care o deții, este suficient să îți expui pertinent ideile și să dai un exemplu prin comportamentul tău.