Seria #Hero
Dr. Claudia Teodorescu

Episodul de astăzi o aduce alături de noi pe Dr. Elena Claudia Teodorescu, medic primar în Radiologie și Imagistică Medicală, Fondator și Director Medical Donna Medical Center. 

Donna Medical Center a luat naștere din dorința de a crea un cadru cald și intim, îndreptat spre conceptul de clinică pentru sănătatea femeii. Pe lângă personalul medical ales cu grijă, Donna Medical Center dispune și de aparatură de cea mai înaltă performanță. Clinica dispune de cel mai performant aparat RMN din România – RMN 3Tesla cu sistemul BioMatrix – singura tehnologie care se adaptează anatomiei individuale a pacientului.

Anual, peste un milion si jumătate de femei din întreaga lume primesc diagnosticul de cancer mamar. Doamna Doctor Elena Teodorescu a reușit, de-a lungul timpului, să facă din această problemă mondială o afacere reușită prin care, acum, femeile pot găsi sprijinul și ajutorul căutat!

Medic primar în Radiologie și Imagistică Medicală, Fondator și Director Medical Donna Medical Center, Dr. Elena Teodorescu a răspuns întrebărilor noastre, iar astăzi, noi vă prezentăm povestea din spatele unui medic antreprenor de succes!

Ce își dorește Donna Medical Center să reprezinte în peisajul medical românesc?
Donna a luat naștere plecând de la dorința mea de a dezvolta o clinică dedicată femeii.

De ce ați ales inițial specializarea Radiologie și Imagistică Medicală?
Inițial nu m-am gândit că voi face imagistica sânului sau imagistică ginecologica și obstetricală, dar în timpul formării mele, am avut șansa de a lucra cu un medic foarte bun pe această ramură a imagisticii!

În acel moment, imagistica sânului lipsea aproape complet în țară, astfel că am fost nevoită să îmi cumpăr cărți și să particip la cursuri în afara țării. Am considerat că acesta este un domeniu aflat în dezvoltare care îmi va oferi posibilitatea de a evolua mult. Stăteam foarte mult timp peste program pentru a putea face ceea ce îmi plăcea!

Care a fost, de fapt, începutul clinicilor Donna?
Mi-am dorit de la început să dezvolt o clinică primitoare pentru femei, unde să poată găsi o atmosferă caldă și intimă! Am dorit să aduc clinicii mele ceva diferit, ceva nou pe piața medicală din România.

Am pornit Donna în 2011, inițial singură: doar eu, asistenta mea și o recepționeră. Cu toate acestea, eram convinsă că voi reuși să fac mai mult de atât, astfel că spațiul a fost de la început mai mare, gândit pentru o echipă mai numeroasă.

La început am fost nevoită să fac aproape totul singură.

Mai are cancerul de sân secrete pentru dvs.? 
Nicio boală nu poate fi cunoscută în totalitate. Permanent apar investigații, aparatură și metode noi de abordare. Cancerul nu este niciodata la fel – diferă mereu agresivitatea și răspunsul la tratament.

Cu toate acestea, experiența pe care o am ca imagist mă ajută foarte mult să îmi dau seama rapid de nivelul de agresivitate al unui cancer, dar nu este un fapt valabil în toate cazurile.

Abordarea integrată este un plus al clinicilor noastre. Pentru a fi un imagist în pagologia sânului trebuie să cunoști atât mamografia și ecografia, cât și rezonanța magnetică. Niciodată nu poți gândi izolat, cazul trebuie evaluat complet!

Este mai ușor pentru un medic cu experiență să poată deveni și antreprenor?
Nu cred ca un medic foarte bun este obligatoriu și un antreprenor bun! Antreprenoriatul presupune cu totul altceva comparativ cu medicina.

În cea mai mare parte a timpului fac medicina; ea este pe primul loc și îmi ocupă cea mai mare parte a timpului. Nu o să pot renunța vreodată la medicină!

Care este viitorul Donna Medical Center?
Doresc să fim un centru de elită, un centru în care pacienții să aibă deplină încredere și să reușim să dezvoltăm în continuare clinicile.