Seria #Hero
Dr. Ovidiu Palea

Podcastul de astăzi îl are ca invitat special pe Dr. Ovidiu Nicolae Palea, Medic Primar Anestezie si Terapie Intensiva, Specialist Terapia Durerii, Fondator și Director Medical al Centrului Medical Provita. 

Domnul doctor Ovidiu Nicolae Palea este singurul specialist în Terapia Durerii din România acreditat de Institutul Mondial al Durerii și un antreprenor de succes în domeniul medical din România. 

„Ideea Provita a aparut din dorinta enorma de a putea face si in Romania un act medical la nivel vest.” 

Centrul Medical Provita își propune să dea dovadă de profesionalism, rigoare, încredere, sinceritate și empatie în relația cu pacienții, bazându-se pe mottoul: „Ne dorim să tratăm PACIENTUL, nu BOALA!”. Atât abordarea multidisciplinară, profesionalismul și buna pregătire a cadrelor medicale, cât și aparatura și tehnicile medicale de ultimă generație sunt cele care promit pacientului reușita actului medical: „Inainte de a fi doctori, suntem oameni”. Mai mult, Centrul Medical Provita este una dintre puținele instituții medicale din țară specializată în Terapia Durerii și chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale.

 „Pacienţii vin la privat nu pentru doctori, ci pentru asistentele medicale, doctorul şi la privat vede pacientul o jumătate de oră pe zi, după operaţie, iar asistentele rămân cu pacientul permanent. Ori dacă tu ai o asistentă la 40 de paturi noaptea, sau o asistentă la 20 de paturi la terapie intensivă, ea nu are cum să se ocupe corespunzător de toţi pacienţii. Trebuie să-şi schimbe mănuşile de la pacient la pacient, pentru a preveni infecţiile. Când să facă acest lucru? Infecţiile nu au legătură cu dezinfectanţii, ci cu protocoale, iar când noi nu avem cadre medicale suficiente, cum să facem faţă?” 

În podcastul de astăzi, dr. Ovidiu Nicolae Palea ne va vorbi despre influențele din copilărie în sensul alegerii unei cariere medicale, despre experiența visului american, importanța comunicării cu pacientul, necesitatea asumării unor riscuri, importanța echipei medicale și relația deschisă cu pacienții! Inspiră-te din povestea unui medic antreprenor de succes!